Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
World Water Day today [ Mar 22, 2006] The Sultanate would join other countries in celebrating the World Water Day today. The World Water Day is observed all over the world on March 22.


Här får man kämpa för att vara snobb

Vi är rika här i Sverige
vi kan bada i litervis rent vatten
Medan barn dör i andra länder
men det är sånt som händer
Det händer inte oss i alla fall
som är så djävla skitans bra
Men där borta behöver ju inte vi va
Nej då vi kan dricka ur kranen
hur mycket vi vill
För vi är födda så goda
och dom är så fula så ligger det till
Det är bara så att vi
behöver inte se
barnen som dör av diarré
efter dom har druckit ur sina smutsiga brunnar
försökt att mätta sina utsvultna munnar

( According to WaterAid, the lack of clean, safe drinking water leads to the death of almost 4,500 children per day. )

Nej vi har sååå mycket att stå i här
som att sitta och glo på den TV:n där
Hänga med i alla skitans bra program
där dom hånglar med varandra
Instängda i ett hus och tar sig ett riktigt rus
Det är vad jag kallar fakta och bra nyheter
att man vet vad varenda såpa kändis heter
Varför bry sig om folk som har det sämre än vi
kan inte dom skärpa sig och skaffa ett jobb
Här får man kämpa för att vara snobb
Här är det ansträngande nog
att köpa rätt märken och gå på innekrog

Nej fy vad jag känner mig svag
nu den 22:e mars på vattnets dag
När jag vet att vi kan så mycket mer
Hjälp till snälla jag ber



(March 22 is World Water Day – an international day of reflection and action to help address this global health crisis. )




Fri vers av Spirit
Läst 338 gånger
Publicerad 2006-03-22 21:33



Bookmark and Share


  harmoonia
TACK! För dom orden....Dags för oss att vakna här!
2006-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit