Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext


Vårsång i Trött Sverige

I

Huvud- axel- knä- och tåvärk och annan värk

Att skuggspela på livet
är att inget ta för givet

från det lägsta

fötterna
benen
höfterna
magen
bröstet
ryggen
sköldkörteln
skallen

till det högsta

så skall vi knata
till Golgatha

28 Feb 2014

 

II

Vårsång i Trött Sverige

Melodi: Snubben trodde han var cool av Dogge/Latin Kings

 

Zlatan gjorde ett par mål
men det missade jag för att jag sov
Zlatan gjorde ett par mål
men det missade jag för att jag sov
Zlatan gjorde ett par mål
men det missade jag för att jag sov
Zlatan gjorde ett par mål
men det missade jag för att jag sov

Efter jag skrev in namn som Lindroth och Krantz
i mammas väninnas släktträd
fann jag samma namn i en bok av Tage Aurell kallad Skillingtryck,
släkten var i Hedesunda, huvudkaraktären var en Hedenström:

läser böcker av Arthur Conan Doyle och Tage Aurell
alla partier och alla kanaler i Sverige är desamma
eller detsamma

gunås åtrar vi oss alltför mycket i vår skaparglöds
träddekorationer i livets snickarglädje

det är inte vinnarna som skriver hela historien
det bästa skriver det ovunna

i ett liv med keratin och nivea

i boken upplystes det om
pyromani
en svanesång
om att det goda alldeles för ofta tas för givet
i en vakande mans raksalong 2 på natten till måndagen
från 40- och 50-talens Sverige dito tid och dato i nutid

efter helgen och efter pappas födelsedag med bandyfinal
säger de på franska och italienska caféer:

Zlatan gjorde ett par mål
och det hade vi missat om vi sov
Fiorentina gjorde tre mål
och det hade vi missat om vi sov
Zlatan gjorde ett par mål
och det hade vi missat om vi sov
Fiorentina gjorde tre mål
och det hade vi missat om vi sov

17 Mar 2014

L Patrik W Johansson

keratin=pappa, nivea=mamma




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-22 18:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättebra.
2014-03-24

  thyra
Tycker om det här! Tack!
2014-03-22

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP