Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. En större strid ström vid E14 mellan Östersund och Trondheim


STRIDA STRÖMMAR I VILDMARK

Då den efterlängtade våren äntligen kommer,
har ljuset redan övervunnit mörkret,
vildmarks ljusa nätter
liknar en ständig gryning,
glada vilda strömdrag
flyter upp underifrån is,
biter och naggar istäcket sönder.
Videkissar skriker i gula frömjöl vid vatten.
Snöfria fläckar, sista tunna snödrivor
formar vid vildmarksåns strandbranter
en brokig mosaik.
Ån flyter från bergen, vatten rinner längre ner,
trappa efter trappa,
små eller större vattenfall följer på varandra,
kristallklart vatten bubblar och porlar.
Bakom en mossbetäckt större sten
susar en fågel förbi, typisk för vildmarksbäck
en strömstare,
öppet vattens frimodiga dykare!
Strida strömmar mynnar i en liten skogsgöl.
Sjöfåglar har parningslek.
Hanar dansar och koketterar, flirtar,
bär strån åt honor.
Snart skiftar grankronor i gult då
solnedgångs sista strålar träffar dem.
På spegelblank gölyta
avtecknar sig gula grankronor,
när solen gått ner, det skymmer
allt är höljt i dunkel , ej beckmörker,
typiskt under förvårskvällar.
Det råder nästan total tystnad
bara vårbäckars strida strömmars
sorlande i skymning!
© Heikki Hellman 2014-03-23




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 293 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-23 02:20



Bookmark and Share


  Palett
Underbar stämning. Du hör, du ser !!
2014-03-24

    ej medlem längre
Ljuvliga väntan

härliga ord,
pigga som vårfåglarnas lek
2014-03-23

  walborg
Tycker mycket om innehållet i Dina texter.
2014-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så härligt med dessa strömmar...vacker beskrivning...
2014-03-23

    ej medlem längre
Tack för att du tog mig med på denna undersköna vår promenad!

2014-03-23

  Maj-Lis VIP
Mycket vacker beskrivning av våren...den underbara...den förtrollande.
2014-03-23

    ej medlem längre
Redan har många vårfåglar kommit p.g.a. den tidiga snösmältningen och värmen. Även sädesärlan är här, två veckor före den vanliga tiden.
Fin vildmarksbeskrivning och bild.
2014-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman