Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsljus

Skymningsljus,
du smeker milt världen
som i kvällningen stannar upp ett slag.

Trädens ännu bara grenar
avtecknas svarta mot din himmel,
skarpt men ändå mjukt.

Koltrasten sjunger mjuka drillar
med förtröstan om att imorgon
vakna till en ny dag.

Men nu,
du skymningsljus,
omslut oss med ditt ljusa mörker
som färgar himmelen rosa,
och led oss in i natten.




Fri vers av blå fjäril
Läst 409 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-24 19:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vacker text.
2014-03-24
  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril