Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varhelst mörker, tänd ljus

När dunkla skuggor faller och kylan tränger på,
när rädsla skapar otrygghet, var gömmer jag mig då?

Att bry mig om min nästa, vem är det och varför jag?
Jag har ju mig, mig själv och mitt, att bry mig om idag.

Vad kan jag annars göra, jag är liten och rätt svag.
Vad än jag gör för världen räcker det inte ens ett tag.

Men alla kan vi något och vi måste ändå tro,
på varje litet steg mot att få kärleken att gro.

Mörker är ett ingenting, en avsaknad av ljus.
Låt oss tända lågor, låt oss lysa upp vart hus.




Bunden vers (Rim) av blå fjäril
Läst 475 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-17 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril