Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens lek

Vi kastar bort vår tid tillsammans.
Utan en tanke på morgondagen.
Vi låter tiden rinna iväg med de lekar vi leker.

En lek med ord.
Med våra sköldar i högsta hugg.
Blir till en tävling om vems sköld som är mest intakt.
Allt för att dölja akilleshälarna.
Låt oss kalla det trovärdighetens kurragömmalek.

Vi vill lura de andra att gå vilse i ytans labyrint.
- I de vackra sköldarnas värld finns inga fel.

Men vi lägger krokben för oss själva.
När någon finner sprickorna i fasaden
och kommer innanför sköldens trygghet.
Då är leken över.
Ditt bedrägeri blir dödsstöten.

Så snart någon insett att insidan är en annan.
Att skölderna är en del av ett skådespel.
Så snart insikten infunnit sig - då är du snart ensam igen.




Fri vers (Fri form) av eberish
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-25 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eberish
eberish