Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vanföreställningen

En slukande pessimism,
eldar upp det sista hoppet.

Tanken svider,
bränns.
Snart tar föreställningen över
varje mikromillimeter.
Det brinner i sinnet.
En eldsvåda utan dess like.
Du står mitt i eldens center
utan någon väg ut.

Det svider, bränner
när du drar efter andan.
Du förlorar, trevande, hoppet.

Men innerst inne
så vet du,
att det bara är en vanföreställning.
En illusion.
Allt för att du inte kan tillåta
dig själv att vara lycklig.

Men du låter elden bränna upp dig
hellre än att känna besvikelsen
när lyckan
försvinner.




Fri vers (Fri form) av eberish
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-09 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eberish
eberish