Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt öga såg det...

Som ett streck
den finns, syns
men är mer osynlig
än synlig
många blickar riktas dit
och där ses till och med så´nt
som egentligen inte alls kan ses
och det beundras om igen och igen
och de flesta åt det ler
för mötet som just där sker
mellan hav och himmel
ger en rand av sprakande guld
vid soluppgång som solnedgång
så jag tar fram nål och tråd
och försöker föreviga denna sköna syn
rosa vitt gult rött lila sken
som färgar horisonten så vackert
när jag sen visar upp mitt alster
ha ha ha, du är fjärran från det äkta
rena hötorgskonsten
du är ingen riktig konstnär
aldrig en så´n skulle fått till en
så billig atmotsfär
du skulle pröva på att jobba mer
med verkligheten här
aldrig som ditt sydda måleri
horisonten varit eller är...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-26 17:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framfört!
2014-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt