Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

näset; sommarkvällar vid en fors

simmar omkring krok
doften                  agnad


ser inte                flagnade fjäll flyter
ögon                     älvens bubblor och fazetterad reflex

skimrar vi eller dör nu

känner slagen   sidan kylan rappen
slemmig 

är det du eller jag eller är det strömmen stenarna
den gömnda atrappen

inga fåglar flyger för kort
kallt                       är det jag

eller du vid linan

hettan vid handen när reven rusar     rullen ylar

vem krokar vem på vems spö
spädheten skörheten                      vem ska nu dö


finessen före och faran 
blyet blänker blått när träd ännu gråter gråa kottar och brinken är torr

där ligger rester på en sten för kalasande näbbar

snålblåsten sprider det sista
ingen tror på fångsten 
ändå fiskar de ända tills färger försvinner

 

morgonen efter i huttrande
det som var utanför tältet 

glömt 

rann iväg med strömmen

frukosten under skratt stön     förberedande
när knivblad blänker kapas      linor

kapas det bröd
kapas det kärlekar

inga fåglar flyger för kort
och det är långt till andra sidan
även vid näset

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-28 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri