Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag upplever känslan av att dagarna bara rusar iväg fyllda av vardagssysslor, då tappar jag kontakten med min kärna och vill stanna upp för att känna se och andas.


Jag vill...

När tiden fylls av skola, jobb och ständig aktivitet
Barn som behöver vara nära och få uppmärksamheter
När vardagssysslor skapar trötthet
Och allt blir uppstyltat och konkret

Då vill jag stanna upp och känna
Känna blodet pulsera och hjärtat slå
Känna din hand i min och att det är vi två
Då vill jag stanna upp och se
Se dina rörelser och ditt omsorgsfulla beteende
Se dina ögon och ditt kärleksfulla leende

När hastigheten ökar då springer dagarna förbi
Själen förlorar sitt lugn och hjärtat sin harmoni
När livet blir en tävling fylld av ironi
Blir känslor svåra att fånga följt av bristande empati

Då vill jag sitta ner och andas
Andas skogens dofter höra trädens sus
Andas havets sälta höra vågors brus
Då vill jag se naturens skönhet
Sköna blomstrande ängar i sommarsolens ljus
Sköna släta klippor i höstvindens piskande rus

När livet går mot sitt slut
Och vi ska andas ut
När pusselbitarna har lagts
Och allt har gjorts och sagts

Då vill jag se tillbaka och minnas
Minnen om människor, äventyr och lycka
Minnen med dig och hur du mina dagar smycka
Då vill jag känna mig fulländad och lugn
Lugn att ha levt var dag fullt ut
Lugn i själen att du och jag levt kärleksfyllt tills tiden tagit slut




Bunden vers av Vildkaprifol
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-28 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildkaprifol
Vildkaprifol