Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommartidsvånda

Bestulna på en timma
det blir vi på våren
En lördagsnatt i mars
med blomknopp i håren

Nog känner man sig lurad
om blott för en stund
När morgonen randas
vi stulits på vår blund

Vår timme kommer åter
när tiden går mot höst
Kring slutet av oktober
det är vår enda tröst

Visst älskar vi ljuset
och solens varma sken
Men vi behöver sova
och vila trötta ben

Nog kan det vara skönt
vid långa sommarkvällar
Men vintern är mysig
i varma fårskinnsfällar

När höstmörkret faller
vi tänder varma ljus
De flammar så vackert
kring gårdar och hus

Jag längtar till hösten
när tiden blir normal
Då timmen lämnas åter
en höstkväll så sval

Då kan vi åter sova
till nästa sommartid
Och njuta sömnens gåva
vid vinterhimmel blid




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 517 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-03-30 03:05



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så fint du skriver...

mm håller med.. Vill inte ha sommartid.. :I man känner sig trött på morgonen ..
innan var jag pigg glad :)


2014-04-02

  Bo Himmelsbåge
Visst är vintern härlig med sömn under fårskinnfäll
men Ljuset som skimrar om våren
det gör mig säll ja säll ja säll!

En klurig, rolig, vacker o tänkvärd dikt!
2014-03-31

    Dan Myrbeck
Bra! Ja har skrivit en på samma tema.
Den har tryckts i ca 47 000 ex.
Finns också här på sajten.
2014-03-31

  anits VIP
Så fint skrivet, jag föredrar normaltid
det blir så mycket oro, både bland djur och människor när klockan flytas fram en timme.
2014-03-31

    Birgersdotter VIP
Fint rimmat
2014-03-30

    Mia Sedvall
Gillar rytmen i texten, fin " melodi":-)
2014-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
Det blir ofta diskussioner om det här med sommartid...men det är som det är...fina rim...
2014-03-30

    ej medlem längre
Tycker mycket om dina funderingar kring tiden och njuter av rimmen.

2014-03-30

  Stefan Höglund
Har världen blivit bättre av att ändra tid?
2014-03-30

  Marianne Räf
Håller med dig! Föredrar
normaltiden. Kanske, t.o.m.
tycker mer om vintern, än
om sommaren!!
2014-03-30

    ej medlem längre
Klockren text om övergången till sommartid och dess för och nackdelar. Klurigt skrivet.
2014-03-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO