Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avvisad

Han kom till hotellet
men fick inget rum
den mörka mannen
ansågs vara för skum
en hälsning så vänligt
med en öppen hand
ett svar så entydigt
åk hem till ditt land

På torget han satt
hade druckit en del
ett glas med vännerna
kan väl inte vara fel
han njöt i stunden
brus från nattrafiken
polisen tog bort honom
så ledsen och besviken

Ihopkrupen och ängslig
där utanför affären
hon bad om en slant
av den rike miljonären
det vandrande folket
fick inte vara där
ty den som är fattig
ställer bara till besvär

På bänken under natten
så trött och frusen
utlämnad och ointressant
omtalad till tusen
otrygg är tillvaron
kan aldrig vara still
med packningen på ryggen
avvisad en gång till

De sökte sin kärlek
förälskade av samma sort
stöveltrampets härskaror
vill gärna jaga dem bort
kärleken är gränslös
och det borde få vara så
därför är en avvisning
så smärtsam att förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 773 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-03-30 21:25



Bookmark and Share


  walborg
Mycket välskriven text i angeläget ärende
2014-04-10

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket bra text som känns...
2014-04-02

  Eva Helene VIP
En mycket viktig fråga, väl gestaltad!
2014-04-01

  Änglaögon
Smärtsamt vackert och tänkvärda rader.
2014-03-31

  Chawa VIP
Berörande skrivet om utanförskapet i vårt samhälle..!
2014-03-31

  Bo Himmelsbåge
En fin pamflett mot rasism o fördomar!
2014-03-31

  anits VIP
Mycket berörande och tänkvärt skaldat.
2014-03-31

  Marianne Räf
Alltid givande å läsa dina
underfundiga dikter med
fina rim! Du tar upp allt
mellan himmel och jord.
Denna var engagerad
och bra!
2014-03-31

  aol
det är inte konstigt att när en männika har pengar då får den se ut hursomhelst, men den som inget har verkar maktlös och är man utifrån då är man rättslös,
2014-03-31

  Annika Persson
Å så välkommen till mitt hotell
Tokyo hotell. Här får ingen vänslas,
utan endast samtala om livets
skyldigheter i olika samtalsrum.
2014-03-31

  lodjuret/seglare VIP
Att av en enskild få nobben
mot att få det av mobben
är väl vad man kan ta
fast det inte känns helt bra
sådan är kapitalismens baksida
att utan pengar får man vackert lida
2014-03-31

  louisegirl
Berör oerhört!
Mycket bra förmedlat!
2014-03-30

  Carina Bendix
Åh, det var en av de bästa dikter jag läst. Hemskt att människor ska behöva ha det så här. :(
2014-03-30

    ej medlem längre
Ett viktigt ämne du behandlar i denna text och du gör det ju dessutom med bravur. Du är skicklig på att få ihop det.
2014-03-30

    ej medlem längre
Dina fina ord föder känslor och leder till eftertankar.
2014-03-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO