Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text jag skrev när jag bodde i Italien med flera andra ungdomar och behövde stabilitet i vardagen.


Åh, du ljuva Schnitzel!

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle vi gnugga ballonger mot dess päls och fästa dem mot väggen.

Den skulle dammsuga golvet med sin ljusbruna nos och diska, tvätta och laga mat med en husmors glädje.

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle den göra bakåtvolter på en rosa boll efter middagen.

Och vi skulle applådera med hela våra hjärtan och ropa "Du är ett akrobatiskt geni, Schnitzel, välsigna ditt liv!"

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle huset dofta av rosblad doppade i vit choklad med krokant.

Facebook skulle endast bestå av älska-knappar och Schnitzel skulle vara turbanklädd guru i Italienland.

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle vi somna varje kväll till blinkande stjärnors symfoni.

När den i solnedgången jam-joddlade i duett med Pavarotti och samtidigt skulle den tillgivet borsta vårt hår och plåstra våra sår.

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle den läsa programvarulicenser från iTunes åt oss.

Den skulle stoppa våra strumpor med silkesgarn från orienten och trolla fram sina glasögon och sin hatt ur en större hatt.

Om vi hade en fet gråsprängd katt som hette Schnitzel; skulle den berätta sagor och historier från svunna tider.

Den skulle odla pizza i vår trädgård och spela dragspel samtidigt och lära mänskligheten hur det är att se varandra i ögonen.




Fri vers av veritaserum
Läst 531 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2014-04-03 15:15



Bookmark and Share


    hippsomhapp Hepp
Den dagen ytligheten drar
och vi möter varandras blick,
och bara ärligheten finns kvar,
kan vi klappa feta Schnitzel.

2014-04-20

  Lars Hedlin
Gillar ditt sätt att ta fantasin till ett högre plan med denna ;)
2014-04-12

    tennsoldatocheldvakt
tänker att detta skulle vara en fin grund till en barnbok. gillar det.
2014-04-11

  axveronika
Åh vilken härlig visa till katten schnitzel och dess överjordiska förmågor!
2014-04-10
  > Nästa text
< Föregående

veritaserum
veritaserum