Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du lyfts mig up där jag belong

Han lagar middag i sina leopardmönstrade stålmannenkalsonger med tillhörande cape bara för att underhålla mig när jag pluggar matte vid köksbordet.

Världen är ett krig. Han är en soldat. Jag är en stormsoppa. Hon är sur. Han är trött. Han vågar. Hon är rädd. Han ler.

För han har allting under kontroll. En flygkapten som lyfter av hatten för min skull.

Min svaghet sitter bredvid oss. Hon undrar: Hur vågar vi vara två? Jag skulle ju aldrig. Hur hamnade jag här? Hur blev jag sötast i världen för dig? Vad gjorde jag som du måste har missuppfattat?

Jag kan inte gå ifrån hans ögon. Det är som att snorkla i oceanens oupptäckta korallrev. Jag kan inte ignorera hans ord, de är som trådar att klättra på upp mot nya världar.

Och så öppnar han burken med oliver när jag inte får upp den och hans bröstkorg sväller när jag säger tack. Han är en konung vad han än gör.

På natten går han upp och följer med när jag ska gå på toa trots att jag absolut inte tror på spöken och han egentligen är alldeles för trött eftersom han alltid går och lägger sig för sent. Med sömndrucken blick står han där trogen som en beställd superhjälte. Vad ger man någon som har allt de behöver inom sig? Känner du min kärlek? Märks den alls?

De där desperata dikterna i mitt tonårsbröst blåser i mitt öra, påminner mig om sorgerna av falsk kärlek. En längtan av att bli älskad utan att behöva älska sig själv. De tusen olyckliga obesvaranden som präglade mitt värde.

"Om jag kunde gå in i döden och gå in i dig. Du skulle aldrig behöva veta att i dig, planterar jag mig, som en fossil i din hud, flätad kring dina revben, i den själ jag aldrig kan bli värd"

Nu är de så fjuttiga. Stora ord och vackra ytor. Vad är de i jämförelse med vad du har fört med sig? Men ändå är jag så tacksam. För all besvikelse, all längtan, allt misslyckande. Det ledde mig till dig.

Oh captain. Oh captain. Jag köper hela paketet! Jag betalar vad du vill. Jag har bokat biljetten. Jag står och väntar på flygplatsen. Flyg mig till dina stränder. Min okända gators lekkamrat. Jag är din.




Fri vers av veritaserum
Läst 371 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-14 22:03



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Jag känner den. Kärleken.
Bravo !
2015-07-19
  > Nästa text
< Föregående

veritaserum
veritaserum