Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En klunk eller två?

För att vi dricker en slurp för gamla tiders skull,
och dansar vidare mot
tjejen i luva i hörnet därborta.
För gamla tiders skull låt oss se

vad gamla tider kan ge.
För gamla tiders skull ville jag försvinna
långt borta där träden böjer sig ner för
varenda passagerare som vågar sig igenom skogen.

Låt oss dricka ett glas av snällhet för gamla tiders skull!

Jag trodde egentligen aldrig att jag såg dig.
Det var bara nånting jag ville säga.
Jag visste att du var borta, men asfalten var bara för torr och ljus
för mitt nyvakna öga att se på helhjärtat.

Trots vindar har slitit oss itu tusentals gånger
låt dig själv dricka en visa för vänligheten

när jag dansar vidare mot tjejen
och dricker mig en strupe
och ger mig själv en sång att kunna sjunga,
när väl den nyvakna solen väljer att stiga upp.




Fri vers av Kurtz
Läst 247 gånger
Publicerad 2014-04-04 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kurtz
Kurtz