Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna episod är inspirerad av sångerna 2, 12, 47, 61 och 65 ur Harry Martinsons Aniara. Läs nästa episod i påskkalendern hos TornTrappThrillern i morgon!


Haran o Ugglon, episod 33

 

Strax tvättmaskinen stängs och Älgän ger signal

för självuppstigning enligt valt maskinprogram

en stark propeller driver tvättmaskinen fram

ett ägg på släp kan man väl lätt bogsera

men Haran hisnar, börjar att rotera

sån tur att radion finns för ägginternsamtal!

 

När Rävin lugnat Haran blir hon mild och sval

och Ugglon lägger ut en fejkad drömridå

så djuren ska ha någonting att titta på

på molnen hänger han en märklig ljustapet

som föreställer träd vid träd i evighet

så de ska tro sig kvar i Gamla Skogens sal

 

- Vart far vi? undrar Haran från sin filial

men svaret kommer aldrig, ges ej någon chans

för nu har Älgän börjat spela upp till dans

och Hönön tuppar sej, blir vlamm och gondel

när Rävin gammar loss i riktig rondel

det hela börjar likna yondelkarneval

 

Nu börjar Ugglon visa underliga tal

han hävdar såsom bildad talmängdsfilosof

att överstrof är lika tung som understrof

att slump och underverk har samma källa

och samma svar för båda synes gälla

i Månans rymd,  som är så skönt fraktal

 

Till slut drar Utturn ut ur hatten en oval

ett trolleri som mest förvånar honom själv

har han av misstag ramlat i nån magisk älv?

Musiken saktar ner,  blir jail och dori

de sneglar på varandra, blickar lori

vem av dem vågar knäcka gyllne äggets skal?

 




Bunden vers (Annat versmått) av Nanna X
Läst 489 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-06 23:22



Bookmark and Share


  Hans Christian
Underbar fantasi, och ett fantastiskt flyt i texten. Bravo vännen ! :o)
2014-04-14

  TrollTörnTrappan VIP
Jisses Aniara! Ja, jädrar anamma i min mima!! Vilken skön rotation på denna verskonst, som du för fram i spegeln... Märks att du har pluggat på begreppen :)

Närmast omöjligt blir det att överglänsa nu... åtminstone med samma hexgonala lyrik - så jag får köra någon annan form?!

Gillar ovalen som U drog fram till sin egen förvåning! För att inte tala om drömridåerna...
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X