Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påskkalendern fortsätter i morgon på TornTrappThrillerns sida!


Haran o Ugglon, episod 35

 

Alla djuren där i tvättmaskinen

tröttnade till slut på lindgardinen

ville skåda äkta rymdplaneter

lära hur de är och vad de heter

 

Skogen bort! Man for mot Hundplaneten

etern skällde, sålde kundnyheten:

Här är alla vilda jyckars plats! 

Haran höll för örat, sån strapats...

 

Man tog nu en sväng kring Kattplaneten

den som födde elektriciteten

spinnet från dess varma starksströmsladdning

skyddade mot varje tänkbar drabbning

 

Girade runt ljusa Pingstplaneten -

kunde hetat Vita Hingstplaneten -

där gick fålarna i fulla flockar

hästjazz hördes uti radion rocka

 

Sist passerade de Julplaneten

med den stora populariteten

nissar stod på led i gladröd stramrad

rymden rödförsköts av julreklamblad

 

Fjärran skymtade nu Påskplaneten

djuren grubblade på hemligheten:

kunde Harans ägg där faktiskt kläckas

skroten smälta, plåtar spricka, knäckas?

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Nanna X
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-08 12:18



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jag bugar mig så djupt jag kan och tackar för ljuvlig läsning. Det var en flykt undan värkligen. Bravo !!!
2014-04-18

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt och smart rödförskjutet! ;) För oss som varit med förr i kalendrarnas värld börjar man längta efter vissa återbesök... ...eller framtidsvisiter hos de härligt rimmade hingstarna.
2014-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X