Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solsken i helvetet

Som den gråa himlen bäddar du in mig
Som regndroppar när de faller bildar tårarna pölar omkring dig
Som de kala grenarna blir till knoppar, växer blommorna ikapp mig
Som solen ger oss ljus, skiner ett mörker över dig
Jag speglar mig i underjorden
- Limbo
Där eldar Dante upp själar som om gräset vore grönare på andra sidan
Men ingen känner igen den historien, man blir alltid besviken
Med Oidipus ögon ser jag stjärnorna som lyser inom dig
med hjärtat kan jag känna
Hur du sticker hål i mig




Fri vers av Karin G
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-08 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin G
Karin G