Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför den stora ljusa hissen och den stora mörka hissen.

Så står dom utanför
på plattformen... högtalarna surrar.
Man kan redan nu höra hur alla står där och talar...
kom, vi glider förbi...

Ja, det är en mardröm.

lyssna nu på dem!

- Vad är det här för ställe?
- Jag satte en köttbit i halsen
och så blev det svart? och jag flög hit?
jasså. Du blev hämtad?

- Nä, det var nog hjärtat?

Du ska få liv igen!
Alla säger samma sak. Du ska få liv igen.
men dom säger att det finns två varianter.
med eller utan gott, kallas det....

- Jasså... då var det sant
som dom sa då....?

- Sååå, säger du deeeet, var du verkligen ateist igår?
och du...Du ser så ljus ut i hyn.. vad har hänt?
Det riktigt strålar om dig... Du var så ledsen på ögonen när vi levde
som om du inte hörde hemma på jorden...

- jasså... var du deprimerad?


- Nej, det är sant, det finns verkligen inga ateister här inne på väntplattan.
Dom står vid incheckningen och klagar...
tillsammans med ...dom som inte vill
lämna avgudarna utanför.
meeen, snart så har dom lämnat in alla sina vanföreställningar.
- Lägg avgudastenen och avgudapinnen på högen där, och kom in.
Gå till väntplattan i mitten.
- Nej, jag kan inte göra något åt elden på er sida.
- Nej det går inte att överklaga.
- ja, big-bang räknas som naturreligion här. Följ svarta pilarna.
- nej, där är inget röj alls därenere... ja... det är sant... det är helt svart
- Böckerna av Dawkins? Dom är på förbränningen!

- Men du säger att du är humanist? Det märks inte.
.... och du är buddist? karma... nja. Det verkar inte
vara något som fungerar här, eller hur?

Går mörka kön därborta? j...l ... hm....
jaha, såna ord får man inte säga... o.k.
så....Du var ateist igår? Nej. Det spelar ingen roll
om du inte är tatuerad. Det är ständigt
utan härlighet dit du ska.. du kommer ändå att se hemsk ut
efter ett tag.

passa på att dricka och andas medan du är häruppe..


Hallå, stå inte och sov, Följ strömmen... Gå framåt.
eller... följ inte strömmen... gå åt sidan. Flytta på dig.
- Är du på väg upp ?
.... eller ner?


- varför är det så många som åker ner?
...vad tror du?







Fri vers av vildvin
Läst 342 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-13 15:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ateismen är verkligen en vanföreställning. Jag var drabbad av den i många år innan jag vid 23 års ålder slutligen mötte Jesus och insåg att jag haft fel hela tiden.
I oktober i år har jag varit en kristen i 30 år. Och det blir bara bättre!
2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin