Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märklig dikten...

Ja, det är märkligt, sa min mormor ofta.
Ja, det är verkligen märkligt.
Jag har inte funderat över det, inte märkbart mycket.
Vi utmärker oss på alla märkbara sätt!
Titta bara på märkesvalet!
Det märks tydligt om du vill märkas eller smyga obemärkt förbi.
Valet av märket, tillverkaren, materialet, proceduren, åsikten och drinken är avgörande om du är för eller emot.
Vi lägger inte märke till varandra.
Vi märker ord. Vi märker barnens kläder.
Vi märker om det värker och väljer smärtstillande efter den senaste tv-reklamen.
Vi märker inte hur vi påverkas av märkesindustrin.
Nej detta är inte en "så här är det" - text.
Det jag märker är hur mitt mått är rågat av appar och märkeslappar.
Diagnoser märker individens självkänsla.
Vi väljer det unika, speciella, för det vill vi vara.
Vi vill märkas, bekräftas och synas.
Vi söker och söker och vi försöker.
Ja, det är märkligt.
Mormor skakade ofta på huvudet åt folks fasoner.
"Fick de inte lära sig att veta hut?!", sa hon när hon lagade de godaste köttbullarna i världen.
Nu väljer jag mamma Scans.
Det har jag inte lagt märke till.
Nu är det dags att byta till ett märke som visar vem jag är....




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina Camina
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-19 18:25



Bookmark and Share


  axveronika
javisst
passar att läsas högt
2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Nina Camina
Nina Camina