Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Onsdagsmorgon i april

Kyrkklockan slår, med sin dova, mättade ton. På bron är allt som vanligt. Registrerar allt: regnet som spolat gatan ren, från människor och biltrafik. För en gångs skull stiltje. Viker av från Kyrkogatan, domkyrkan snett ovanför. Går längs med vattnet, sedan in på Hospitalsgatan.

I en stad jag inte växt upp i, men där jag kanske kommer att dö. Nu skyndar klockans slag på mina steg, vårregnet som en lätt filt runt omkring mig. Det grå vattnet orörligt. Skyndar mig på, men mot vad?

Kan fortfarande höra resonansen från klockan och din röst i huvudet:
"Det måste finnas en djupare mening med tillvaron".

Tänker att meningen kanske finns just här: mitt framför mig. När jag väl nått mitt mål har också essensen infunnit sig.




Fri vers av Ekvilibri
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-19 19:59



Bookmark and Share


    Rittva
Spännande! Tycker särskilt om raden I en stad jag inte växte upp i, men där jag kanske kommer att dö. Nu skyndar klockan på mina steg....
2014-05-18

    Botox
Vilken spännande insikt att kanske våga dö i en särskild stad.
2014-04-21

  Vanja-Kristina Morgell
Fin!
2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ekvilibri
Ekvilibri