Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillflyktsort

Nedanför vårt hus, bortanför den stora ängen, inne i skogen, ligger en dunge dit inga världsliga tankar når. Fåglarna kretsar runt omkring, även de ser det som en tillflyktsort. När natten sänker sig faller de oförklarligt från himlen. De återfinns aldrig mer.

Till din vrå kan inga världsliga planer nå. Alla vardagliga situationer sätts på undantag. Dina läppar, dina händer och fötter är medskyldiga till kaoset. Och ändå är det dit man strävar.

Bakom tunga ögonlock finns en värld att upptäcka. Det vi eftersträvar är det öppna fältet, med glest växande träd, som återfinns bortom tid och rum.





Fri vers (Fri form) av Ekvilibri
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-18 16:13



Bookmark and Share


    Rittva
Vackert beskrivning av vår tillflyktsort. Vi försöker gömma oss.
Jag upplever den politisk. Vi är alla skyldiga till den värld vi lever i men gömmer oss bakom tunga ögonlock. Mycket bra!
2014-05-19

  Vanja-Kristina Morgell
Vackert!
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Ekvilibri
Ekvilibri