Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart jord

Ståendes vid de dödas grav, en grå förmiddag i juni. Tänker på mina förmödrar och förfäder, de flesta för mig helt okända. Endast ihågkomna genom fina möbler och svartvita fotografier: det är här vi möts, på riktigt. Finns de här, under lager på lager av svart jord, eller befinner de sig egentligen på annan plats?

Man kan leva ett helt liv i närheten av vänner och grannar, föräldrar och barn. Bara för att efter livets slut läggas under mark, strax intill de sina, men även bredvid flyktigt bekanta. Kan inte hjälpa att det känns futtigt, trots livets storhet.

Av jord är jag kommen, men jag vill inte bli till jord. Är det möjligt att vägra det eviga kretsloppet?




Fri vers (Fri form) av Ekvilibri
Läst 236 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-01 20:45



Bookmark and Share


    Rittva
Tänkvärt!
Din dikt börjar med lager på lager av svart jord. Kan våra liv bara suddas ut till ingenting?
Redan som litet barn bestämde jag mig då min mor dog att så får det aldrig vara och det har jag hållit fast vid i hela livet.
Men som jag sagt till mina barn. Vad som är bra med vad som händer efter döden är att du bestämmer själv och ingen kan säga att du tänker fel.
2014-07-02

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text.
Väcker tankar!
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Ekvilibri
Ekvilibri