Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens första dag

Det är sommarens första dag. Värmen, den är outhärdlig. Solljuset reflekteras i vattenglas och arbetsredskap. Omgivningen är full av ljud som tränger in och tränger sig på. Arbetsliv och fritid flyter ihop, får ingenting gjort. Faran i att ägna för mycket tid åt något av det.

Jag längtar efter något himmelsomstörtande, som kan luckra upp, stänga av, koppla in. Tillvarons små hål och luckor måste täppas igen, de är obegripligheter som ingen kan rå på. Jag låter det bero, men någonting skaver ändå.

Det som alltid "räddar" mig är ditt leende och skratt, din humor. Den vardagliga, plötsligt överväldigande kärleken. Orden men också känslan är i maskopi med sanningen. Allt som kan förhindra atavismen välkomnas.




Fri vers (Fri form) av Ekvilibri
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-06-01 15:44



Bookmark and Share


    Rittva
Intressant det du skriver " Arbetsliv och fritid flyter hop, får ingenting gjort." Jag tror mycket av all stress beror på detta att arbete och fritid flyter ihop, man har svårt att känna sig ledig då man är ledig. Skönt att du har någon som kan trolla bort den skavande känslan.
2014-06-14

  Marita Ohlquist VIP
Ibland får vi skavsår.
Krama om din "räddare".
2014-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Outhärdlig?
Jag anser att kyla och regn är outhärdligt.
2014-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Ekvilibri
Ekvilibri