Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en vanlig dödsannons.


Saknaden är stor.

Hur stor är saknaden?
större än rummet där jag sitter?
större än mörkret om natten?
större än havet?

Eller är saknaden en liten tom gräsplätt,
där det växte tussilago förra året?
eller insjön, där ekan sjunkit ned i dyn?

Saknaden är ett tomrum, som inte låter sig fyllas.

Klagan försöker:
gråter,gräver, klättrar
skriker, skäller, tjuter.

Saknaden behåller sin tyngd,
sin storlek, sin högdragenhet.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 349 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-23 17:28

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
starkt och klarsynt. gillar när du går från det vidsträckta till det lilla med tussilagon och den sjunkna ekan. jag har svårt att se att saknaden kan beskrivas bättre.
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram