Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i köttet



jag har detta kött
och detta kött
det talar

det sjuder om köttet
små små bubblor
spricker
och det varar

köttets egna historia
djupt djupt inne i mig

där skall alltet få finnas
och ruva
och sjuda
och skaffa sig
egna vanor

detta mitt omsvurna kött
som salladsblad
som lera

i köttet bor också saknaden
efter det egna
och oumbärliga

i köttet bor också striderna
som jag inte kan minnas
förrän efteråt

köttet som en fågel
sakta sakta flyger safterna bort

jag tömmer mig
på blodomlopp
och slutna kärl

jag tömmer mig
på andfådda försök
till köttslig närhet

i köttets innersta
ligger själen och lurar
som en tiggerska

jag kan avvara köttet
åt dem som mest behöver mig

deras illamående stegrar i halsen
det talas för lite om kött
och vad köttet gör med oss

vi måste tala om köttet
och dess inneboende krafter

vi måste tala om köttets förmåga

att vrida oss ur led
tappa fästet
och falla djupt inåt, nedåt

köttets tomrum
en historia utan gränser

när köttet är tillagat på rätt sätt
går det inte att tala om det
alla ord är överflödiga

själva kärnan
av köttslig explosion
och uppenbarelse

i köttet vilar jag
och somnar in









Fri vers (Fri form) av pang
Läst 513 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2014-04-23 21:37



Bookmark and Share


  Louise Sparring
Originellt och bra!
2014-05-08

  Nasruddin
Wow, hela stycket är toppen men "I köttets innersta ligger själen och lurar som en tiggerska" är ju helt fantastiskt bra!
2014-05-04

  Mamut
jag tror på köttets lust.......
2014-05-03

    ej medlem längre
som så ofta från denna penna, intressant. tanken går till Helena Dahlbergs "köttsontologi". Om man skulle vända på sista strofen att bli kroppens talan: i själen vilar jag och somnar in...
2014-05-01

    J. Herward
Rå men oemotståndlig text! Själen är sannerligen en tigerska!
2014-04-26

  Lars Hedlin
Bra framfört men inlevelse!
2014-04-24

    ej medlem längre
eget annorlunda och så fyllt till bredden
tycker om många fraser och framförallt innehållet
2014-04-24

  Petter Wingren
Jag gillar skarpt upprepningen av ordet kött, som samtidigt är undflyende i sitt innehåll. En frenetisk lite förbjuden utmaning, som att svära i kyrkan. Men framför allt lust och frigörelse. Vi måste prata om kött. Suveränt.
2014-04-23

  S.A.I. Steve Lando VIP
det där köttet det svänger det om, i sin godmustiga livsberättelse
2014-04-23

    ej medlem längre
inte illa, faller mig i smaken som äppelpaj & vaniljsås.

(blev en gång tillsagd att inte börja en text med "jag", för väl det vidare då)
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet