Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illusioner

en optisk projektion omger oss
i en spegelvänd verklighet
förvillar där våra sinnen med en hånfull enkelhet

i den spegelvärld som skapas
spelas illusioner på repeat
som om tiden för alltid stått stilla här..
ingen kommer härifrån
och ingen hittar hit

illusioner blir vår spegelbild
däri vår verklighet
men om vi bara visste att
den bilden är
helt verklighetsfrånskild

den säger oss att vi vet
precis vad vi gör och vad vi vill
när alla tror sig hitta här
men har ju helt gått vilse
för inga kompasser går att använda här
vi famlar runt i mörker när
kartor suddas ut
och kompasser snurrar fritt
plötsligt,
det enda som betyder något-
vad är ditt och vad är mitt?

men detta är ju den enda världen
som vi känner till
det vi inte vet är att den gör med oss
just vad den vill
när vi tror att det är vi som styr
ett järngrepp har den som martyr

så bland speglars illusioner
ska vi vandra
till den dagen kommer
då vi lär oss
leva med och inte av
varandra




Bunden vers (Rim) av AstridElisabet
Läst 304 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-24 08:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra förmedlat om illutionens bemästrande eller ridå!
2014-04-24

    ej medlem längre
tycker om texten! intressant,
ur flera perspektiv..
2014-04-24
  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet