Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag ägde en flygande matta.

Jag ville jag vore en man i turban
som ägde en flygande matta.
På den låg jag lojt och flög runt hela dan
till människor som fick mig att skratta.

Jag flög till Tasjkent och Basel och Rom
och kikna' och vred mig av lycka.
Jag garva' tills jag på sorger var tom
och sket i vad folk skulle tycka.

Träffa' jag nå'n som var full utav sorg
fick hen hoppa upp där och ligga,
för alla fick plats, den var stor som ett torg,
och segel och mast gick att rigga.

Sen låg vi stilla, så stilla på rygg,
glodde på molnen och drömde.
Ingen var ledsen och ingen var stygg,
och ingen var arg eller dömde.

Vid lunch blev det dans och spel på gitarr
när vi sväva' runt över världen.
Vi åt och vi drack och vi röka' cigarr.
Säg, vill du följa med oss på färden?



















Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 452 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-04-26 22:46



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Härlig text och fantasi!
Jag kommer med om
jag slipper cigarren!
2014-08-27

  AUDACITY
låter soft, vem säger nej till flygande matta och cigarr
2014-08-14

  gunnnar nylund VIP
Härligt, en frisk fläkt av barnasinnets otyglade fantasi... som fullkomligt
sprudlar av glädje...stor applåd!!
2014-05-01

  axveronika
det gör du
2014-04-30

  maria kide
Jag följer med!
2014-04-28

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text. Vi ses!

2014-04-27

  Nanna X
Jag vill gärna följa med. En sån fin mission, flyga runt världen och rädda olyckliga själar. Jag kan hjälpa till med lunchen och underhållningen.
2014-04-27

    ej medlem längre
Ja jag hänger på.Bra skriftat!
2014-04-27

    ej medlem längre
Hahahahaha!Snyggt bygge!
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp