Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag cashar jackpot!

Får jag en femma
för alla som vrålar
sin åsikt i vild frenesi,
så sitter jag hemma
med massor av stålar
och ger blanka fanken uti
vad kreti och pleti
tycker om saken
och vad som är rätt
eller fel.

Då slutar jag jobba,
slutar att spara,
slutar med bingo och spel

Sen sitter jag stilla
i myntbadets lycka
och nynnar på en melodi.
mens pengarna trillar,
när alla ska tycka.
För åsikt är gratis och fri.

Och vad ni än skriker
så cashar jag jackpot,
så bara ta sats med ert hat.
Och vill ni väl hellre
satsa på kärlek
så bara gå på med ert prat.

För allt som ni tycker,
det klirrar i kassan,
det ger mig nog stålar ändå
att alla vill vråla
och ingen vill lyssna
och ingen har tid att förstå.












Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-10 02:35



Bookmark and Share


  Knickedick
Skönt att höra rimperfektion slungas ut
2015-09-11
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp