Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ståplats på perrong tjugoett.

Tåget gick
och allt hon fick
var stinsens lust i sin hand.

Fast löftet han gett
var enkel biljett
till de sockrade drömmarnas land.

Åtta år som hemmafru,
gav barn o tvätt o hörrudu,
när tåget det gick
och allt som hon fick
var att stå på perrong tjugoett.

Men någon gång
från sin balkong
så såg hon lyckans lok
som drog ett tåg
dit drömmen låg
i någon gammal bok.

Och jävlar vad hon ville
våga hoppa upp
på tågets trappas pinne
och skrika som en tupp

att nu går mina drömmar
till sist mot sin station.
Jag styr med lätta tömmar
mot kungadömets tron.

Och ingen stins
ska bli min prins
i längtans stora sal.

För tåget går
från stins o sår
mot mina egna val.




Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 355 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-03 00:04



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig Dikt som tuffar
på i sitt egna landskap!
:)
2015-09-03

  Nanna X
Underbara rim och dito rytm som vanligt. Fast jag tycker hon kunde fått nån prins eller stins iaf, det är så trist att regera allena.
2015-09-03

    ej medlem längre
och hörrudu så bra!
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp