Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönska [rimvers]

~¤~

I

Visheten är som ett träd på ett kalhygge
uppväxt i en mängd av andra
den vise är som ett träd
som sprider visheten till andra
som bildar en fridlyst skog

II

Anledningen till att rock 'n' roll var så banbrytande
var att den var ny
kvalitet kommer med åren och erfarenhet
som jazzen som gick över till beatnik kulturen
men där originalen med kvalitet står för originalitet

III

Vi var ibland på Eden då
när jag var liten
och Guran hade hand om vår båt
Fantomen var ej gift än
och som Rex fiskade jag där
Tom Tom hette hans vän
och det var mitt trumset kärt

nu har Fantomen fru och barn
precis som i seriernas värld
och på Eden strövar tiger och lejon tam
likväl i trädgårdens moderskötta härd
där Rex är kung precis som sin gamle far
över det gamla bergariket
och legenden i krönikorna lever vidare
om förfädersgenerationerna i de djupa skogarna 
och det grönskande livet

29 Apr 2014

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-29 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP