Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta flöde blev till när jag läste en väns text, vars förmedlade budskap jag kände igen och har hört allt för många gånger från allt för mången annan vän ... Den kommentar jag skrev vill jag därför ska bli läst av fler ...


Att älska, tycka om ...

... och verkligen bry sig om
handlar åtminstone för mig
om att i varje tanke, handling
och så ock i syftet med det jag gör
för någon som mig berör ...

... ge och visa bekräftelse för
att det är för att den är
så som den är som
en egen fri och oberoende individ
som jag vill inkludera den
bland dem jag tycker om och bryr mig om
och som jag därför vill ska finnas med i mitt liv ...

Till dig som känner
att du behöver få säga till 
dem som du har omkring dig i ditt liv
att
- Ingen äger mig!
men likväl känner oro
inför att bli lämnad utanför
om du så gör ...

Till alla de dig som så känner
vill jag förmedla följande 
konstaterande faktum
utifrån hur jag ser på det ...

Och tro mig ...
... du är inte ensam
om att känns så som du gör
Det finns väldigt många 
om än de alla är olika
och tämligen unika versioner av dig ...

Det jag vill säga till dig är ...

- Du är värd så mycket mer 
än du kanske själv tror ... 

- Ditt värde sitter inte i det du gör 
utan i den du är som människa ... 

- De som enbart betraktar dig 
som någon som är värd någonting 
för det du gör och presterar 
enligt deras önskemål och krav ... 

... De är av intet värde för dig, 
enligt den måttstock 
som gäller enligt mig ... 

- Nej, ingen äger dig 
om du inte låter dem 
få anledning till att så tro ... 

- Se till att det du gör 
är det som du själv vill göra 
och låt bli att försöka uppfylla 
andras förväntningar och krav 
på vad de vill att du ska göra ... 

- Visst kan det bli skrämmande 
tomt för en period i ditt liv 
men de som blir kvar 
och de som du möter och som 
tycker om dig för den du är ... 

... är de människor 
som du behöver i ditt liv 
då de även när du själv 
känner dig ingenting värd 
finns för dig där 
och berättar och bekräftar för dig 
hur innerligt mycket du för dem är värd ... 

... precis så som du är ... 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-05-01 09:37



Bookmark and Share


  AgnesP
Väldigt fint skrivet:)
2014-05-01

    ej medlem längre
Mycket sant, och fint skrivet.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP