Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marsch för demokratin

Till vajande flaggor
marsch för demokratin
vinden sveper stilla
stark som årgångsvin

Plakat med möda
bärs runt i långa led
förslag för framtiden
en mångårig sed

Musik från blåsorkester
en försommardag
manifestet för segrar
på arbetarnas dag

Himmelen känns mäktig
och flaggorna röda
när internationalen
får känslorna att glöda

Budskapen är tydliga
arbeten åt alla
vården ska bli bättre
ur ropen det skalla

På led genom gatorna
gamla och unga
miljön ett viktigt tema
om det vill man sjunga

Ett tal för stor publik
mitt på stadens torg
röda fanor vajar
för framtidens borg

En marsch för demokratin
så är det varje år
åsikter befästes
kring traditionsrikt spår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 748 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-05-02 00:27



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Bra! Jag går gärna med i tåget. ;)
2014-05-05

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till våra mänskliga värden
2014-05-05

  Lars Hedlin
Du förmedlar allt mycket bra!
2014-05-04

  Stjärnöga
jag hör tonerna
och känner
styrkan
flöda genom
orden dina..
genom historiens
vingesus..
2014-05-02

  Fredrik P. VIP

Fint diktat om ett historiskt fenomen
där jag anar en lätt ironisk ton.
2014-05-02

  anits VIP
Det är styrka i dina ord
inspirerande läsning.
2014-05-02

    ej medlem längre
Det finns styrka och kraft i dina ord.
2014-05-02

  Eva Helene VIP
Inspirerande text med glöd!
2014-05-02

  louisegirl
Jättebra i skrift och bild
2014-05-02

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-05-02

    Mia Sedvall
Bra!
2014-05-02

  Marianne Räf
En marsch för demokratin äger
definitivt sin vikt och riktighet!
2014-05-02

  Catharina Edin VIP
helt enkelt Härlig att läsa!
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO