Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovän - Vän

Du verkar vilja styra mitt liv och du verkar veta exakt hur andra ska leva.
Alla ska dansa efter din pipa och lyssna på vad du säger, annars händer det grejer.
Det tisslas och tasslas och går rykten på stan, är hon bara tjock eller väntar hon barn?
Du förtalar och hånar och skvallrar men sen, så ångrar du dig och vill att allt ska bli bra igen.
Du står framför spegeln som är dig så kär och frågar: Säg mig vem som vackrast i landet är?
Din spegelbild svarar: Det kunde vara du, om du bara inte var så elak och sur.
Ditt handlande upprör och ditt beteende stör och ibland så undrar jag om det inte vore bättre om vår vänskap dör?




Fri vers (Fri form) av Marie Lagerström
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-02 11:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du är en fin Poet och Männsika!
Låt ingen tala om för dig hur du ska vara ;) kram
2014-05-03

    ej medlem längre
En riktigt idiot i mina ögon.
Dikt fantastisk skriven.
2014-05-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Fint tema om den destruktiva vänskapen. Om du väjer hälft eremits livsstil kommer att bli författare också Inte bara en dominant stockholmska som sätter saker på sin plats. Din vän/ovän kan köpas sig en hund mästra Inte dig!
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Marie Lagerström
Marie Lagerström