Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondikt

Träden gömmer sig i den tidiga morgondimman och blommorna hukar i den frostiga jorden.
Allt är stilla och andas frid.
På dom kala grenarna så sitter årets första vårfåglar och stämmer upp sin sång, en sång om att våren är på gång.
Under stadens broar så börjar samhällets bottenskikt att vakna till liv efter ännu en hård och kall natt.
Snart börjar jakten på värme, mat och lite medmänsklighet.
Utanför Konsum så håller två tiggerskor som bäst på att bråka om platsen, alltmedan fotona på deras älskade barn flyger all världens väg.
Lyckan kommer, lyckan går, den livet älskar lyckan får.




Fri vers (Fri form) av Marie Lagerström
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-13 07:53



Bookmark and Share


  Nannie
mjukt fint
2015-03-13

  Johan Strömstedt
Tycker du beskriver en start av dagen på ett iakttagande sätt. Naturen får en lite mjukare start ställt mot oss människor i din text. Läste med välbehag.
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Marie Lagerström
Marie Lagerström