Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara ett fritt flöde av tankar och funderingar befästa i ord ... - Eventuellt behov av redigering har inför publicering ej varit av högsta prioritering ...


I spindelns spår ...

... du finner
fångsttråd vid fångsttråd
med utsugna kroppar
efter dess förtäring
av en icke ändlig
rad av förledda villebråd ...

Villebråd
vilka ej hade något
annat val
utifrån rådande förutsättningar
eftersom behovet av 
någonting att hålla fast vid
för att ej hamna i en grav ...

... endast denna sista tråd
att hålla fast vid gav ...

Historien förtäljer ej
vare sig 
hur, när eller var
i tiden villebråden
förlorade möjligheterna
till alternativa val ...

... och intresset
för att se och förstå
vilka kval
detta villebråd
tvingats genomgå ...

... är tämligen svalt
i detta sammanhang
hos den
vem det än är
som nu och här
råkar på
den utsugna kropp
vars lekamen
ännu håller fast
vid den tråd
som var dess sista hopp ...

... när
det just där och då
inte syntes finnas
något annat råd 
eller nödhjälp att få ...

Om du i dessa rader
ser någonting mer
än det som 
denna symbolik återger ...

... Något som
i såväl teori som praktik
skulle kunna förebygga
tillkomsten av fler lik
vars liv avslutats slikt ...

... Då får du gärna
berätta mera
och bidra till
att inspirera flera
vilka kanske ej 
på grund av 
okunskap
ej vill
på eget initiativ 
hjälpa till 
att förebygga 
dessa osnygga
avslut på så många liv ...

Men det kräver nog
insikt om
hur det ser ut
utifrån en spindels perspektiv ...

Och som alla vet
vilket även du 
borde vara medveten om ...

... så måste vi
för att kunna förstå
och inse det som 
allt det här handlar om ...

...så har en spindel
ej ens förmågan
till att kunna förmå
sig känna empati ...

En grundläggande förutsättning
för att vi ens förmår  att bry oss om
och är intresserade av
att försöka göra vad vi kan
för att rädda någons liv ...

Ty utifrån en spindels perspektiv
är alla former av liv 
potentiella villebråd
så länge dessa villebråd
ej själva äger förmågan
att utsläcka
spindelns egen livslåga ...

Det som förundrar mig
är hur litet intresse det finns
för att ens fråga
sig själv hur det kommer sig
att det bara blir fler och fler
som slutar sina liv
eller sitter fast i
och ser sina liv 
sakta sugas ut
i slutet av 
någon av alla dessa
spindlars fångsttrådar ...









Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-05-02 14:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det där låter lite otäckt att råka fastna i en spindels nät och bli utsugen. Säkert är det många som råkar ut så och inte förstår förrän det är för sent...
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP