Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren håller andan


Du andas
av sol och glädje

~~*~~

små musöron
börjar yrvaket skymta
överallt

~~*~~

och studentmössor singlar
i vinden

~~*~~

träden klär sig till
fest
i den vackraste av
brudkronor

~~*~~

och koltrasten i sin frack
sjunger kärlekssånger
vid balkongen

~~*~~

det doftar vår
och kärleken blommar
överallt

~~*~~

men så snöar det
över glädjens brudkronor

~~*~~

och gräset drar på sig
täcket igen

~~*~~

det är som
våren håller andan

~~*~~

tills jag vaknar med Dig
i solens första
skälvande strimma

~~*~~

och Du finns där
vid min sida

~~*~~

jag ger Dig min morgon
min solnedgång 
mitt allt

~~*~~

min Älskade

~~*~~

hör vinden viskar 
tyst
mitt namn

~~*~~

 i Dina drömmar

~~*~~

låt tiden stanna
och ge mig av Din sommar

~~*~~

medan stjärnorna glittrar
och våren andas
av kärlek
igen

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 474 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-05-02 20:26



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Ja det finns väl ingenting som kan tävla med våren när det gäller eufori??
Nja, okhej då ...kärleken... men... fin dikt...bravo!!!
2014-05-26

  Yeppis
Orden djup finner ro
i denna underbara text
Kram
2014-05-20

    Birgersdotter VIP
Väldigt vackert
2014-05-05

  ULJO
Så bra skaldat
2014-05-05

  Ninananonia VIP
åh :) så vackert...
2014-05-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Svindlande vacker dikt om kärlek och den ljuva älskansvärda våren!
2014-05-03

  Lasseman VIP
Ja man blir så innerligt glav av dina sköna texter.. man vill bara sjunga..
2014-05-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP


denna rörelse "våren" är observerade noteras
ett original dikt som grundádes av den klassiska skolan.
så kollegiala anteckning skulle vara till stor nytta för många för att avslöja vilken litteratur du läser.
tack för en vacker ljuvlig text.
2014-05-03

  Lars Hedlin
Andlöst vackert och varmt ;)
2014-05-03

  Chawa VIP
Vackert målar du orden här..!
2014-05-03

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns skönt ibland att dra ut på det vackra och fina...ljuvlig text...
2014-05-02

    ej medlem längre
Bedårande vackra ord i en blick från från en stjärnas öga..
2014-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar vacker text.
Höll andan när jag läste.
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga