Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto ur författarens eget arkiv. Vitsippornas revolution


VID NATURSTIG I MAJ

Årets femte månad i kalendern,
våren är som yppigast, blomstrande!
Gryning blir allt tidigare,
solen sänder mera och mera
sina gyllene strålar från himlen ner.
Nätter är kalla, några grader under noll,
nattetid glimmar månen i vikens vatten,
då dagen ljusnar, prålar daggens tår
efter kölden i sippornas blad.

Man huttrar i morgonkyla!
Joggar i vårgryning.
Söker sig bort från skogens
friska och svala skuggor
till soliga ängars vidd.
Högt i morgonskyn svingar lärkor,
har illusion om att de sänder mig
slängkyssar, förda av luftens vågor.


Längtar plötsligt till vatten,
söker mig till havsstrand.
Tycker om att känna samtidigt
lukten av havsalger, fisk, havets
saltvatten och fjolårsvissna säv.
Längtan bort slår mig, då jag ser
snövitt segel fjärran på fjärden.
Snart dock lever jag i nuet tillbaka,
följer fiskar med blicken,
löjor, små abborrar stimmar, glittrar i lugnet.

— Våren bär mig ifrån den fientliga världen
för en kort stund, håller mig i sin famn,
kysser mig, även ler mot mig.
Livet ser ut efter en kort naturstig
ljusare, skönare, mjukare ut,
min tankevärld rikare!
Solen gick upp över mitt vårlandskap!

© Heikki Hellman 2014-05-04




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 330 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-04 18:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart gott att få läsa...njuter av dina ord...
2014-05-08

  Nina.H
Livsbejakande och skönt att läsa! Det är magi i vårens natur..
2014-05-07

    ej medlem längre
Tack att vi får vandra tillsammans med Dig

genom livets alla rum och i naturens stora mirakelverkstad
2014-05-05

  Minkki VIP
en bred beskrivning av våren i maj, fint foto
2014-05-04

  Eva Langrath VIP
Tack för en fin ordpromenad som skapar många inre bilder,
2014-05-04

  M M Mannheim VIP
Vacker poesi Heikki!
2014-05-04

  walborg
Skönt att läsa
2014-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till vår underbara natur.
2014-05-04

  Larz Gustafsson VIP
Havslängtan bär även jag inom mig.
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman