Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ha tråkigt ibland ... är ingenting ont i tillvaron ... Det är nödvändigt för att vi ska kunna bli kreativa, inspirerande deltagare i tillvaron vi lever och verkar i ...


När vi fyller våra barns fritid ...

... med all tänkbar aktivitet
och ständigt ser till
att de håller sig sysselsatta
utan vi ens frågar 
vad de själva vill ...

Då tar vi ifrån dem
varje tänkbar möjlighet
och förutsättning
till att själva 
kunna ta del av 
och så ock
få skapa sin egen källa 
till inspiration och kreativitet ...

... Ty tråkighet
och att ha tråkigt
är den allra största källan
som finns för 
att skapa de förutsättningar
som behövs för verklig kreativitet
och den inspiration
som föds, göds, gror
växer och slår rot
när vi använder vår
mer kreativa tankeverksamhet ...

Försöker påminna mig själv ibland
för att inte glömma denna realitet ...

Och ...

... glöm inte bort 
att vi alla är barn
stora som små ...

Det enda som skiljer
är att när man blir större
så är det oundvikligt
att det känns som om
tiden så mycket fortare går ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-05-04 18:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Oavsett vad våra barn väljer, så behöver de vårt stöd...och visst känns det som om tiden går fortare ju äldre man blir...
2014-05-08

    ej medlem längre
Ja, har märkt att jag själv blivit äldre men inte mycket klokare med åren.

Men man ska nog ge barn möjlighet att pröva på olika slags fritidsintressen och utifrån det välja vad de gillar.

Men visst blir man kreativ av att ha tråkigt...
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP