Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Älvali

okomplicerad
är inget negativt personlighetsdrag
det är antingen eller
det är starka ord
utan att det för den skull
ska låta hårt

dina andetag river här flämtar vi förvisso inte fast vi vill
men jag känner vreden pulsera ut i varenda förgrening
av din kropp jag känner dina porer som jag känner mig själv
och jag känner hur
de trött drar sig tillbaka liksom märkta av en nyligt upptäckt
känsla, en sådan man inte gärna tar i

björken börjar snart sträcka sina blad
griper hungrigt solens strålar men är inte i närheten så
vacker som du i sin dans du hänför alla de andra söstrami

alla de andra älvorna

de stirrar stumt längs med avtrycken du aldrig lämnar
lätta fötter ingen stig enbart riktning rakt i mål
jag vet var du går
behöver knappast se
dina spår

du frågar mig plötsligt plågat varför han aldrig följer efter
givetvis gör han det(i viskning) för jag möter honom halvvägs
och ärligt talat ger jag blanka fan i hur han hungrigt
etsat sin blick vi är människor men ändå är vi djur
hans kropp skälver och osäkerheten draperar honom

för hur fäller man egentligen det mäktigaste djuret i myrmark
sikten fri men tänk om man misslyckas




Fri vers av yret
Läst 399 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-12 23:09



Bookmark and Share


  Rasehorn
Den var fruktansvärt bra! Väldigt stark. Är du säker på osäkerheten ? :) Ibland finns den där blicken från början, men kanske en ögonbindel av gamla trasor som ens gamla hem knytt fast runt huvudet på en maskerar den, tills man märker att ögonen inte syns och man hör fotstegen för den det var menat för försvinna i skogen. Och plötsligt måste man slita av den hur hårt knuten den än är.

Gillar varenda ord av dikten i alla fall. Den berör verkligen!

2014-05-12

  Popangelov VIP
Bra, intressanta meningsbyggnader.
2014-05-12

  Coldasice VIP
Magiskt fängslande text! Älskar den, helt enastående!
2014-05-12
  > Nästa text
< Föregående

yret
yret