Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bry dig istället. Mer omtanke tack!


Spela inte obrydd

Lyssna
hör på det lilla
Det som knappt syns där på ytan det kan ibland
växa sig till en flod halva Norrbotten ödeläggs då dammarna
brister det forcerar fram liksom
instängt uppdämt i åratal
endel vill inte se

Endel måste fråga om en annan vill höra den långa versionen eller
om de väljer den korta för att de inte orkar ta in och slutar bry sig
någonstans där
i mitten

Det kanske känns okej att välja bort
att blunda
en har väl nog med sitt funderar likförbannat
Är det verkligen så tungt när någon behöver hjälp?
ibland tror jag att det känns som tyngst när man tror sig
inte kunna hjälpa

Kanske är det därför vi blundar
Kanske det är därför vi sluter oss
Kanske är det också därför vi håller käften

Det är lustigt
För oftast är det inga mirakelkurer personen
du pratar med behöver
denne behöver bara få berätta
Berätta just sin historia för någon
som faktiskt lyssnar




Fri vers av yret
Läst 173 gånger
Publicerad 2018-05-29 15:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att lyssna uppmärksamt utan att komma med avdömande eller snabba ej efterfrågade lösningar är krismedicin.
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

yret
yret