Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jämlikhet har ju kommit att bli en uttalad självklarhet om än en del är mer jämlika än andra ... Tanken utvecklar sig stundom ...


Allas lika värde ...

... som människor
är en grundlagsfäst
medborgerlig rättighet ...

Likväl
är en del
uppenbarligen
oavsett om
det är rätt eller fel
enligt lagen
mer berättigade
att värderas högre än andra
när teori blir praktisk verklighet
i den vanliga vardagen ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-06 03:53



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Jämlikhet är en konstruktion
av en civilisation i obalans
som vittjar moder jords
kornbodar och resurser
bakom ridån..

Ett tomt och fagert löfte
för att tysta massan..
sen trampar de ner
varje grässtrå
som böjer sig
och krossas
av tyngden..

De glömmer
att det växer
upp nya
och att boden
snart är tom
=änden på
vanstyret
i ett evigt
kretslopp..

Så fint du
formulerar det :)

2014-05-06

    ej medlem längre
Man kan ju undra hur de tänker när de talar om denna rättighet. I verkligheten är den bara ett tomt ord.
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP