Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 Maj: Rädsla satte stopp för rättegång


Våldet vinner

 

 En rättegång stoppas

när vittnena avknoppas

Av fruktan för repressalier

från den åtalades mänskliga aktier

 

Eftersom samhället inte bryr sig

om den lille människans display

Förstår jag dessa vittnens beslut

över att strunta i detta domslut

 

Polisen och samhället förstorar ”Hells Angels” namn

lika mycket som de förminskar sin egen frimurarhamn

I sitt eget maktbegär borde de om någon förstå

vad dessa herrar har för sikte i sin ögonvrå

 

Men det är väl inte så viktigt

så länge de inte rör något riktigt

Som en politiker, polis eller domstolsanställd

då skulle väl samhällsstödet lysa med en annan eld

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-06 11:28



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Ja lagens långa arm
har liksom Justitia
ögonbindel..
men istället för
att göra alla
lika inför lagen..
har hon visst
med åldern
blivit fläckvis
blind..
2014-05-06

    ej medlem längre
Det blir säkert inte så aktuellt att ställa upp som vittne när de blir hotade. Och mera riskfritt för brottslingar.
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP