Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elva.

Hej mormor.

Snart har det gått ett år.

Jag har alltid sagt att elva är ett otursdatum
för det var terrorattentat och Anna Lindh och min faster och min födelse
och så bekräftade du allting

elfte maj.

Snart har det gått ett år
ändå minns jag exakt hur din röst låter nej jag menar lät
hur din haka rörde sig när du pratade
hur dina ögon lyste när jag kom förbi med en semla

noggrannt delad i fyra bitar

Jag saknar dig inte mindre

jag saknar dig mer än någonsin.

Jag vill att du ska se fotona på Estelle och Leonore
och mammas nya lägenhet

Undviker att åka utomlands
för jag har ingen att skicka vykort till längre

Och mest vill jag prata med dig
Det är så mycket jag vill säga
Berätta att jag vågade följa mina drömmar
att jag spenderar dagarna med att skriva
att det inte blev jag och han
att vi har närmare kontakt med släkten nu

och jag vill säga

att jag älskar dig
och jag saknar dig inte mindre

och det gör fysiskt ont
när jag inser att mina eventuella barn
aldrig kommer att få

uppleva dig

Mormor
kom hem.




Fri vers av Kolsyra
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-07 23:31



Bookmark and Share


    Anna B
Fantastiskt skrivet.
"för det var terrorattentat och Anna Lindh och min faster och min födelse"

Så. jävla. snyggt.
2014-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra