Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge bort allt du äger och få lungemboli i belöning

 

Ådalen 1931

då Sverige var fattigt

Blev det arbetskonflikt

militären sköt fem av fosterlandsplikt

 

Ja ni har rätt

vi kan inte hjälpa alla

Det vet jag som sitter med bar stjärt

utan bostad och ingen hjälp att åkalla

 

Fyra damer har fått en framtid

och skadeskjutit min

Men jag vägrade ta strid

lämnade allt mitt, med ett sorgset flin

 

Mitt hjärta är överkänsligt

för kvinnlig charm

Det är därför jag gömmer mig

för att slippa skam

 

Kanske får jag den där guldmedaljen

Gud tidigare pratade om

Men kanske byter han ut den till dummedaljen

när han betänker orsaken till min fattigdom

 

Men Gud sa (men inte till mig)

om man ger bort allt man har

Så är man välkommen till hans sal

kanske därför jag såg vitt fem gånger om som hans svar

 

När jag lämnade min kropp

för en kort stund

År 2008

innan jag gick på grund

 

Varför är svårt att förstå

det är därför jag skriver om allt

Som jag inte förstår

och som är iskallt

 

Ser det som min uppgift

skapade i mitt dödsögonblick

För att fullfölja min livsuppgift

som tack till Guds återuppståndelsetrick




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-09 14:06



Bookmark and Share


  Stjärnöga
underbart blödande
vackert och berörande
skrivet..
somliga kliver
över lik för
sina 15 minuter..
trampar ner
gräsrötterna
på vägen mot
stjärnglansen.. :(
2014-05-10

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP