Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av och min tolkning och hyllning till Vladimir Vysotskij med inslag av hans vackra visa "Lyrisk Sång" och översättningen av Ola & Carsten Palmær från 1986. Den är så vacker med musik och text, lyssna gärna på originalet och njut liksom jag..


En förtrollad väv av drömmar

 
Där under  vajande snåriga granar.
på mjuk mossig bädd liten älvprinsessa sover.
Du bor i en vild förtrollande värld
och drömmer i tusen år.

~~*~~

Om så grenarna viskar och vajar i vinden
och syrenerna regnar i natten.
Den är vacker din värld. Men jag för dig bort
till min glänta där Näcken sjunger vid vattnet.

~~*~~

Din värld är häxors förtrollade saga
dold för mig och dold för ljuset
och du tror att en vackrare värld inte finns
än den djupa förtrollade skogen.

~~*~~

Där rider skogsrået med maror om natten
och vittror dansar dimmors dans med älvor.
Den är vacker din värld bland stenar och troll
i den djupa förtrollade skogen.

~~*~~

Måhända kvällen är kulen och mörk
och molnen jagar fatt med månen i natten.
Den är blåsig min värld. Men jag stjäl dig härifrån
dit där daggen glittrar bland bladen.

~~*~~

Säg en dag en stund när du följer mig bort
viska tyst, jag ska ändå förstå dig
och jag bär dig på armarna till min vackra värld
dit där ingen nånsin kan nå oss.

~~*~~

 Jag ska bära dig bort till en vacker plats
dold av huldran för världen.
En glänta vid vattnet där stjärnorna lyser
och månen sjunger sitt silver i natten.

~~*~~

Lev lycklig med mig i en glänta i natt
om någon stulit det paradiset.

@~}~~~




Bunden vers (Annat versmått) av Stjärnöga
Läst 570 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-05-15 10:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart trolsk stämning och så ljuvligt skrivet om allt som rör sig i livet
2014-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Verkligen förtrollande...
2014-05-17

  Lejonhjärtas poesi
Stämningsfullt och vackert om dessa trolska drömmar...

2014-05-17

  Linda CH VIP
En fin upplevelse! Magisk text och härlig musik.
2014-05-16

  Mike
Underbart vackert!
2014-05-16

    ej medlem längre
Jättefin är den..
2014-05-15

  Lars Hedlin
Magiskt vackert och ömt man blir varmt berörd ;)
2014-05-15

    ej medlem längre
Följsamt och sagolikt vackert.
2014-05-15

  Ljusletaren
Wow så vacker sång till en förtrollande text ... tack/ kram
2014-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker trolsk stämning i din fina dikt.
2014-05-15

  Lasse A
Den är VÄLDIGT fin! <3
Wysotskij möter Bauer....
2014-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din väv.
2014-05-15

    ej medlem längre
så fin så!
2014-05-15

  Yeppis
Förtrollande vackert skrivet
2014-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga