Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klippa

Att säga att jag är en klippa i havet är fel.
Det skulle vara att förgifta den algfödda Nordsjön med blod
som ytterligare en rinnande flod med gödningsavfall.
När du tog båten tillbaka efter din nattliga simtur bland smutsen
rullade jag ljuset av gryningen mellan mina droppande fingrar
som små bitar av papper att föra samman genom att kväva.
När andetagen planade ut under himlen där du låg i din savsvedda säng
flöt jag ut i svartröda strimmor på de speglar jag fastnade i.
Jag är förtrogen med hajarna som kretsar och hetsas
av värmen när jag rinner ut i mina floder av blod -
vi viskar ömsint med varandra om föda
om hungerns virvlande djup.




Fri vers (Fri form) av Lethe
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-16 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe