Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror mig ha berört ämnet ''när blir ett offer som ger igen själv förövare?'' Finns några även här på poeter.se vilka hoppar på vem helst de retar sig på utan någon egentligen godtagbar grund därför ...


Att någon eller flera varit fördjävliga mot dig ...

... ger ej per automatik
dig vare sig rätten till
eller någon som helst ursäkt för
att bete dig så som du gör
vare sig mot andra du möter i ditt liv
eller att göra det du gör mot mig ...

Du ser det kanske som
en godtagbar ursäkt
för hur du reagerar
agerar och svarar på
vem du än möter i ditt liv ...

Men det är ingen ursäkt
om än möjligen det ger
en förklaring 
till hur du dig beter ...

Ty världen 
rymmer så många fler
som behandlats illa
och eller som råkat illa ut
på andra sätt och vis ...

Och även om du
anser dig ha ett högre värde
och förtjänar bättre än
det du känner att du 
har och har fått  ...

... så borde du 
någonstans börja inse
att dessa andra 
vilka så ock
sin beskärda andel
av livets helvete fått 
ej förtjänar att få betala
det pris 
som du satt på det som 
du tidigare har utstått ... 

... vare sig i stort eller smått ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-05-19 04:37



Bookmark and Share


  Magica VIP
Stark text.
2014-05-21

  Stjärnöga
Nej trampar du på någon
för att ta dig upp i ljuset igen
och denne trampar på en
annan..
så blir du en lika dålig
medmänniska som den
som trampade på dig..
Ilska och hämnd sägs
vara det man tar till
när ordförrådet
och empatin tryter..
2014-05-20

  Lehva VIP
Så klokt och kraftfullt beskrivet:-)
2014-05-19

    ej medlem längre
Kanske de som behöver din text mest, har svårt att ta till sig vad de egentligen behöver höra, funderar jag..
Men bra att du ändå publicerar den här. Undrens tid är ju inte förbi. :)
2014-05-19

  Gabrielle Laurèntzen
Starkt skrivet!

Riktigt bra!
2014-05-19

  Ingrid Trolle
Bra rutet!
2014-05-19

  Carl Mikael Fäldt
Äntligen kan jag läsa en medmänniskas indignation-ställa mig på dennes sida-känna hopp!

Din text är helt perfekt!

Tycker jag
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP