Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lära

När rädslan för döden släpper
Gryr dagen på nytt.
Jag har sett den.
Tro mig, vi hittar alla hem.

När du slutar räkna timmar
Blir varje ögonblick meningsfullt.
Jag har letat efter något värt att hålla fast vid,
Något värt att lämna efter mig.

I strukturen finner man temporär trygghet,
Men vänlighet är beroende av öppenhet.
När rädslan för livet släpper
Flyr nihilismen,
Gryr mänskligheten på nytt.

Det jag har att ge beror på vad jag väljer att se.




Fri vers av södernatt
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-22 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

södernatt