Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att sin inre ande nå att bli fri


Jagets färd

Jag går från morgon till kväll
Varje steg en horisont bakom
Men alltid en ny i sikte ,

Jag kommer nånstans ifrån
Jag vet inte var men en gång
Ska jag tillbaka dit jag kom ifrån,
Men vet inte var,
Som en skugga som färdas
Flyter ihop med alltet
I solnedgång,

Mitt jag ett inre kaos
En inre flod
Som skymmer sikten i spegeln
en egomask som jag måste
Igenom.

På andra sidan ingen horisont
Där sinnet är ett med alla sinnen
Som är i alltet, stjärnor applåderar
jag är ett med alla människor
Ett med Gud en mäktig vinge bär mej
Genom alla dimensioner där jaget är
Gränslöst.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 475 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2014-05-22 12:07



Bookmark and Share


  Tino
Mkt poetiskt och en stor styrka uppenbarar sig.
2015-04-12

  Per "Läsaren" Sörqvist
vackert,aol
2014-09-14

  Maria T
En mäktig dikt till stjärnors applåder
2014-06-03

  Lollitta VIP
skymmer sikten i spegeln
en egomask

_________+++++
2014-05-30

  S.A.I. Steve Lando VIP
en nirvanisk förenelse, i goda ord.
2014-05-29

  Lena Själsöga Keijser
insiktsvisdom
2014-05-27

    ej medlem längre
Att följa med Livet. Släppa taget.
2014-05-26

  Rozsi.kovacs

En fantastisk text bravo
2014-05-26

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...
2014-05-24

    ej medlem längre
Så starkt
berör orden hjärtat
tack..
2014-05-24

  Tabac VIP
Underbar text!
2014-05-23

  Jaseph
En nära dikt om livets vandring. Strofen om spegeln och metaforen om " egomasken" som vi måste igenom är originell och drabbande. Jag tänker på Paulus ord om "gåtfull spegelbild" i 1 Kor. 13.
2014-05-23

  anits VIP
Så starkt och berörande skaldat.
2014-05-22

  Carl Mikael Fäldt
Din text är märklig-som alla viktiga texter!


2014-05-22

  ULJO
Bra text med känsla och djup
2014-05-22

    ej medlem längre
Färden genom livet är inte lätt alla gånger. Det är mycket som stör.

2014-05-22

  Chawa VIP
För mig en fin sanning, för någon annan en fin tanke... Vackert fångat om vår färd i kropp och själ - och att våga se bakom egots tröghet.
2014-05-22

  bittemi VIP
Vacker! Egot är nog det största hindret på vägen
2014-05-22

    Om
Härlig text, berör, starkt förmedlat!
2014-05-22

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-05-22

    Dan Myrbeck
Bra! Får mig att tänka på min
dikt "Kosmos", som jag skrev
förra året.
2014-05-22

  Palett
Vacker text om jaget !
2014-05-22

    ej medlem längre
Ja, vi anar den Högste alltid å han bär oss tillbaka till hemmets härd!
2014-05-22

    ej medlem längre
Fint!
2014-05-22

  louisegirl
Berör..
vackert skaldat vännen..
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol